SALAM SILATURRAHIM . Selamat Datang ke Blog PSKD, blog bagi penduduk di Taman KTC Fasa 4 (Damelda). Moga kita dapat memupuk ukhwah dan silaturrahim dalam masyarakat taman ini. Semoga juga blog ini dapat memberikan sumber rujukan serta maklumat dari masa ke semasa. -admin-

Friday, November 25, 2011

SALAM MAAL HIJRAH 1433

Salam


Selamat Menyambut Awal Muharram 1433H pada 27/11/11 pada semua warga PSKD. Semoga terlaksana azam lalu dan tanamkan tekad dengan azam yang baru tahun ini......Insyaallah...


Wassalam

-admin pskd-

Tuesday, November 22, 2011

SEKADAR PANDUAN....SOS TIDAK HALAL

Salam.

Untuk panduan semua..... harus beringat


wassalam

-admin pskd-

sumber : rakan sekerja

Monday, November 21, 2011

SEKADAR MAKLUMAN .... MESYUARAT AJK

Salam....


UPDATE ...Insyaallah ...satu mesyuarat antara AJK PSKD akan di adakan pada 30 November 2011 selepas waktu solat Isyak bagi membincangkan aktiviti hujung tahun 2011. Makluman dan ketetapan mesyuarat seterusnya akan di lakukan oleh tuan setiausaha dalam masa terdekat.

Wassalam

-admin pskd-

Monday, November 14, 2011

SEKADAR INFO .... Majlis BBQ

Salam....

Macam sodap aje......

Emmmm.... dok dengar-dengar AJK PSKD  tengah dok memikir nak anjurkan majlis BBQ. Tak pasti jadi atau tak .... sebab banyak perkara kena di fikirkan .... macam tarikh, masa, budget dan lain-lain. Hopefully ... akan jadi majlis ini. Kalau tak jadi jugak  ... kita berbincang lagi untuk aktiviti yang lain.

wassalam

-admin-pskd-

* dok memikir juga.... bila pulak lantikan AJK baru nak buat... 2011 dah nak sampai hujung dah nie...

SEKADAR MENULIS ..... Ayam Serama & Burung Terkukur

Salam...

Sekiranya penduduk PSKD yang berdekatan dengan rumah admin pagi-pagi buta dok dengar ayam berkokok dan bunyi burung terkukur tu ... jangan buat-buat pelik. Walaupun sebelum ini kadang-kadang kita dok dengar ayam hutan berkokok awal lagi atau lewat petang di belukar bersebelahan dengan taman, sekarang ini pagi-pagi akan kedengaran ayam serama peliharaan admin berkokok. 

Admin minta maaf kalau bunyi kokokan ayam serama  dan burung terkukur berkenaan mengganggu ketenteraman jiran-jiran. Hajat hati admin bukannya nak mengganggu .. cuma admin inginkan suasana harmoni macam suasana kampung.

Ayam serama ini admin perolehi dari rakan kerja admin. (kalau nak melawat dan nak tahu dengan lebih lanjut  sila layari http://seramamas.blogspot.com/ dan http://seramapb.blogspot.com/2011/03/ayam-serama-majidie-pinang-tunggal.html ).

Dan pada masa yang sama juga ... akan kedengaran bunyi burung terkukur pada masa-masa tertentu. So pada jiran-jiran .... jangan mare .... nanti kena jual... heh heh)

Wassalam

-Admin pskd-.

Friday, November 11, 2011

SEKADAR RELEASE TENSION...

Salam....

Good girl......tapi jaga-jaga

video

Wassalam

-admin-

SEKADAR MENULIS ....Tarikh Cantik pada 2011

Salam.....

Hari ini 11.11.2011   ....ataupun 11.11.11. Cukup cantik tarikh hari ini, lagi-lagi jatuh pada hari Jumaat (penghulu segala hari). Confirm hari ini ramai yang berebut untuk bertunang dan  berkahwin. Dan yang paling bertuah yang melahirkan anak hari ini.... dan kalau lahir pulak jam 11.11 malam atau pagi... lagi ler miracle. Tapi ada orang cakap apa ada pada tarikh????. Harus diingat.... tarikh ini hanya datang sekali sahaja.... tak akan muncul-muncul lagi. (nak buat macam filem 'back to future' tak logik juga). Apapun hanya Allah sahaja yang mampu....

Antara tarikh-tarikh cantik pada 2011 ini (yang telah pun berlalu.....)
1.11.11 (1 November 2011)
11.1.11  (11 Januari 2011)
09.10.11 ( 09 Oktober 2011)
 (tarikh ini coming soon....kalau nak plan apa-apa tu boleh ler mulakan sekarang)
20.11.2011 (20 November 2011)
22.11.11 (22 November 2011)


Wassalam

-admin-

post catatan pada 11.11.11 pagi  heh heh...
- kita sama-sama tunggu 12.12.12 pulak tahun depan... Insyaallah

Thursday, November 10, 2011

SEKADAR INFO .... warga PSKD berpindah

Salam,


Untuk makluman Pakcik Bakar ( warga PSKD yang menyewa rumah di no. 434, lorong KTC 4/18) akan berpindah ke Johor. Semoga berjumpa lagi.....

wassalam

-admin PSKD-

SEKADAR ....... bertanya.????????

Salam....


Nampaknya sejak kebelakangan ini tiada aktiviti di PSKD yang telah dijalankan. Kali terakhir rasanya ialah aktiviti di Sri Impian Inn (rasanya dalam bulan April 2011).

Rasanya antara sebab utama ialah kesibukkan semua warga PSKD ... memang tak dinafikan lagi. So rasanya semua warga PSKD memahami situasi AJK PSKD yang tidak dapat merancang dan menganjur sebarang aktiviti sebelum ini. Harapan di tahun depan...semoga aktiviti yang dapat merapatkan silatulrahim dapat dilaksanakan.....

Cuma untuk makluman warga PSKD... pondok keselamatan a.k.a wakaf nampaknya dah siap. (terima kasih pada En. Malik & the gang yang menyiapkan pondok keselamatan ini). Tapi admin nak juga bertanya .... apa rancangan seterusnya bila pondok ini dah siap. Takut nanti jadi tempat lepak budak-budak nakal menghisap rokok......


Wassalam



-admin PSKD-

SELAMAT BERCUTI & SELAMAT DALAM PEPERIKSAAN

Salam......

Dah lama admin menyepi diri... sibuk dengan kerja....
Nampaknya tak sempat nak update blog ini... dah terlepas aktiviti utama, antaranya:-
1. Lupa nak war-warnya warga PSKD yang tahun ini menjadi tetamu ALLAH (ke Mekah).....
2. Lewat nak  ucapkan Salam Aidiladha kepada semua warga PSKD....


So untuk kesempatan kali ini nampaknya anak2 warga PSKD yang bersekolah akan mula bercuti  pada 19 /11/11 ini (tinggal seminggu lagi ....). Makanya ... admin nak ucapkan selamat bercuti pada anak2, pada mak/ayah (bercuti juga nak menghantar anak ke sekolah). Tentunya warga PSKD yang berstatus cikgu tu akan bercuti panjang.... so di ucapkan selamat bercuti juga la.




Dan pada anak2 warga PSKD yang nak mengambil SPM/STPM (ada atau tidak .... admin tak pasti) diucapkan selamat berjaya dalam peperiksaan. Lakukan yang terbaik.... semua warga PSKD mendoakan kejayaan kalian.

wassalam....

-admin PSKD-

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...